fbpx
Online MarkedsføringSociale Medier

5 tips til Sociale Medie Annoncering

Af november 14, 2018 No Comments

De sociale medier spiller en stor rolle for både virksomheder og privatpersoner i dag. Ifølge Danmarks Statistik benyttede 72% af danskerne mellem 16 – og 89 år Facebook én eller flere gange dagligt. Derudover bruger 80% af danskerne Facebook. Dette antal danske Facebook brugere resulterer i, at virksomheder har mulighed for at ramme mange mennesker med f.eks. sociale medie annoncering.

1. Ram den rigtige målgruppe 

Ved hjælp af sociale medie annoncering, kan du ramme din – eller ønskede målgruppe meget mere målrettet. Du har mulighed for at analysere på din målgruppe og ved hjælp af f.eks. annoncer på Facebook og Instagram – kan du give målgruppen præcis dét content, som de bedst kan lide. Derudover har du mulighed for at styrke dit forhold til dine kunder og lære dem at kende – læs mere om dette her.

2. Dét rigtige content

Især Facebook ændre deres regler omkring annoncernes indhold ofte. Derfor kan du være uheldig at de annonce bliver afvist – grundet f.eks. for meget tekst på dit annoncebillede. På nuværende tidspunkt, ønsker Facebook så lidt – eller slet ingen tekst på billeder til annoncer. Dette kan være en udfordring, idet man dermed skal “fange” folk med f.eks. et billede – uden tekst og en kort annoncetekst.

Som du måske allerede er opmærksom på, så er videomateriale det nye sort mht. sociale medie annoncering. Du har mulighed for at sprede dit budskab ved hjælp af en video – enten som et opslag eller annonce. På nuværende tidspunkt er Facebooks og Instagrams krav til en videoannonce, at den maks har en længde på 15 sekunder.

Du kan ved hjælp af dine annoncer finde ud af hvilket content, som din målgruppe bedst kan lide. Dette kan f.eks. ses udfra reaktioner, kommentarer, kliks mm. Du har mulighed for at kører flere annoncer, samtidigt, som du løbende kan følge med i. Her kan du forholdsvis hurtigt se hvilke annoncer – som brugerne bedst kan lide.

3. Skab trafik til din website

Med sociale medie annoncering – kan du skabe større trafik til din hjemmeside. Du har mulighed for at tilknytte et link til f.eks. dine annoncer på Facebook. Her kan de, som ser annoncen – trykke direkte ind på din hjemmeside fra selve annoncen.

Dette kan skabe større trafik til din website og dermed har folk også mulighed for at se hvilke produkter/services, som du ellers tilbyder.

4. B2B eller B2C

Fokuserer du på B2B eller B2C, skal du muligvis annoncere på forskellige platforme. Hvis dit fokusområde er på B2C er det en klart fordel at benytte de sociale medier – såsom Facebook, Instagram, Youtube eller Snapchat. Grunden til dette, skyldes at du skal ramme forbrugerne og de er benytter oftest de sociale medier i privaten. Derudover kan disse folk også blive “påvirket” af hvad deres venner f.eks. liker, deler, anmelder eller synes godt om.

Hvis du tværtimod fokuserer på B2B – altså virksomheder, så vil det være en fordel at annoncere på platformen LinkedIn. Man kan kalde LinkedIn for den professionelle – og arbejdsrelateret Facebook. De typiske brugere på LinkedIn har fokus på forretning og dermed kan du finde dine mest potentielle kunder denne vej. Førhen har LinkedIn været udfordrende at benytte til annoncering, dog har de nu åbnet op for nye muligheder.

LinkedIns nye annonceringsmuligheder indeholder bl.a:

 • Remarketing
 • Mere specifik målrettet annoncering
 • Leadgenerering

5. Overhold reglerne

Både med annoncering af video, billedmateriale eller konkurrencer – er det vigtigt at du overholder de regler som dén platform, du ønsker at annoncer på har. Hvis du ikke overholder reglerne, kan din annonce blive fjernet/afvist fra det sociale medie eller din side kan, i værste tilfælde, blive lukket ned. Derudover kan du få Forbrugerombudsmanden i hælene – hvilket kan blive en ubehagelig og dyr fornøjelse.

Reglerne omkring f.eks. konkurrencer på Facebook og Instagram er simple.

Du må bede konkurrence deltagerne om dette:

 • “Synes godt om” dit opslag.
 • Skal kommentere dit opslag.
 • Skal sende en direkte besked til din Facebook-side.
 • Skal lave et opslag på din side.

Du må IKKE bede dem om følgende:

 • Dele dit opslag.
 • “Synes godt om” din side.
 • Tagge deres venner eller dem selv i opslaget.
 • Dele din side.
 • Du må heller ikke udlodde præmier, når din Facebook-side har opnået et vis antal følgere/likes.

Ønsker du at vide mere omkring Facebooks konkurrenceregler anno 2018 – kan du læse videre her.

Leave a Reply