fbpx
Online MarkedsføringSEO

Hvad er Lokal SEO?

Lokal SEO er levebrødet for mange virksomheder, og de ved det ikke engang!

Lokal SEO-optimering er et kontinuert arbejde, der hjælper dig med at blive fundet af dine kunder, på deres mobile enheder – hvor og hvornår det skal være.
Lokal SEO handler således om hvordan din hjemmeside kan blive godt vist på Googles søgeresultater og virksomhedsregistre, såsom Google My Business.

På Google bliver der foretaget millioner af søgninger dagligt. Nogle søgninger er information relateret, andre er interesse relateret – og nogle er produktrelateret.
Folk søger nemlig ofte efter produkter de er interesseret i. Selvom prisen på varen spiller en stor rolle, ligeledes gør lokationen. Os mennesker plejer nemlig, at gøre hvad der er lettest for os. Så hvis man skal vælge mellem en forretning der ligger rundt om hjørnet og shoppen i den anden ende af byen – så ved vi godt hvilken én man ville besøge.

Det er derfor vigtigt, at man gør sin lokation tilkende for sine kunder – for hvis de ikke kan se dig i en nem og hurtig Google søgning, er der stor chance for, at du ikke ser en øre i den moderne verden, der er informationsbaseret.

Lokale søgninger lige ved hånden – Smartphones er den foretrukne enhed at finde attraktive virksomheder i nærheden

Det er vigtigt, at fremstå som en attraktiv mulighed i kontrast til ens konkurrenter – kunderne skal nemlig se dig som et mere praktisk alternativ til de andre forretninger i området.
Grunden til dette er, ifølge en amerikansk undersøgelse i 2016, at 76% af lokale søgninger på smartphones resulterer i et kundebesøg i butikken inden for 24 timer, og at 28% herefter rent faktisk foretager et køb. Danmark er ganske vist ikke Amerika, men i de seneste år er mobile enheder i stigende grad begyndt at dominere de danske Google søgninger da det, endnu engang, er lige ved hånden, praktisk og nemt at gøre.

Hvordan du bliver fundet gennem lokal SEO

Google My Business er et handy værktøj, der sætter dig på kortet – og hjælper kunderne med at finde frem til dig.
Herunder ses lokale visninger af murer under søgningen “Murer Odense” – sådan bliver en Google My Business profil vist på Google. De røde prikker indikerer de virksomhedsregistret profiler derpå, og de fremhævede er således de top tre søgninger under lokale søgninger.

Der er tale om fire geografiske faktorer når du bliver vist i søgeresultaterne:

  • Regional (f.eks. ‘Syddanmark’, eller mere specifikt ‘Fyn)
  • By (f.eks. ‘Odense’)
  • Postnummer/Kvarter (f.eks. ‘5000’ eller ‘Skibhuskvarteret’)
  • Gade (f.eks. ‘Åløkke Allé’)

Bliver dette brugt i din SEO, er det nemmere for dig at fremstå blandt de lokale resultater.

Lokal SEO ranking faktorer, og hvordan de vægtes, kan findes her.

 

Leave a Reply