fbpx
Online MarkedsføringSEOSociale Medier

B2B markedsføring

Af november 21, 2018 No Comments

B2B, eller business-to-business, er som navnet antyder: virksomheder der sælger produkter eller services til andre virksomheder. Det adskiller sig på flere hovedområder fra B2C, som er business-to-consumer – hvor virksomheder henvender sig til forbrugerene.

Hvad er B2B?

Virksomheder der benytter sig af B2B – handler med andre virksomheder. Her tilbyder virksomhederne produkter eller services til andre virksomheder. Virksomheder der arbejder B2B – henvender sig derfor ikke til privat forbrugere, som f.eks. Matas gør.

Som B2B virksomhed, vil man derfor ofte markedsføre sig mod de personer, der er i en virksomhed som kunne være interesseret i ens ydelser og services.

Typer af B2B markedsføring

Der findes en række kanaler, som B2B virksomheder kan benytte sig af, når de skal markedsføre virksomheden. Nedenfor ses nogle eksempler:

  • Sociale medier: Danskerne er vilde med de sociale medier. 70% af danskerne benytter sig af Facebook. Ved at benytte de sociale medier kan du målrette dine kampagner til den rette målgruppe. Du kan segmentere din målgruppe, så du primært rammer personer der arbejder i virksomheder. Derved kan du muligvis skabe leads B2B, selvom de sociale medier bruges af mange B2C virksomheder.
  • Email: Marketing ved hjælp af emails er stadig en yderst effektiv måde at lead-generere på for B2B virksomheder.
  • Videoer: Ved at markedsføre sig ved hjælp af videoer – er både effektivt for B2B – og B2C virksomheder. Ved hjælp af videomateriale kan man opnå synlighed og det kan benyttes i mange former. Her kan man benytte videoerne både i emails, på de sociale medier og blogs.
  • Blogs: Brugen af blogs er én af de mest populære marketing teknikker. Ved hjælp af en blog, kan man skabe unikt content (f.eks. video, infographics, skriftlig indhold samt cases). Dette skaber større synlighed for virksomhederne, samt man kan drive trafik til ens hjemmeside.
  • SEO: Søgemaskineoptimering hjælper dig med at blive fundet af din målgruppe på diverse søgemaskiner. SEO er et stort arbejde, men trafikken på din hjemmeside er betydelig for din synlighed. Samtidigt gør søgemaskineoptimeringen på hjemmesiden bedre optimeret til rette målgruppen.

B2B virksomheder kan sælge mange forskellige ting – typisk er det produkter, ydelser eller services. Det kan være svært at markedsføre sig, når der er tale om B2B virksomher. Derfor er det vigtigt, at lægge en marketing strategi inden man kaster mange penge ud i det, som muligvis ikke giver leads.