fbpx

B2B, eller business-to-business, er som navnet antyder: markedsføring af produkter og services til andre virksomheder. Det adskiller sig på flere hovedområder fra B2C, som er business-to-consumer.

Hvad er B2B?

B2B er en mere direkte markedsføring af et produkt eller en service hvor information er hovedmålet. Her er det vigtigere for virksomhederne at vide hvad de får ud af den enkelte transaktion. Ved køb af en ydelse, håber virksomheder at få en vis form for ROI (return of investment), som ikke ofte er taget til overvejelse af hr. og fru Jensen.

Som B2B virksomhed vil man derfor typisk sigte sin markedsføring mod personer i en virksomhed, der har en nøgleposition til at købe sin ydelse.

Hvilke typer B2B marketing er der?

Der er en masse kanaler man kan benytte sig af som en B2B virksomhed – herunder er der nogle eksempler:

  • Sociale medier: 70% af danskere er på Facebook, og i højere grad på sociale medier generelt – der er derfor stor mulighed for, at du kan ramme netop din målgruppe ved hjælp af markedsføring på sociale medier.
  • Email: Selvom email marketing efterhånden er en gammel jas, så er det stadig en effektiv måde at lead-generere på. Selv med den spam filter teknologien, der eksisterer i dag.
  • Videoer: Videoer er fortsat én af de bedste måder at opnå synlighed på i marketing – og det kan blive anvendt i mange medier. Omend det er email, sociale medier eller blogs.
  • Blogs: Blogs er én af de mest populære marketing teknikker for ethvert content team da det kan indeholde content formater (som f.eks. video, infographics, skriftlig indhold samt cases. Det skaber synlighed for virksomheden samt driver trafik til ens hjemmeside.
  • SEO: SEO hjælper dig med at blive fundet af din målgruppe på diverse søgemaskiner. SEO er et stort stykke arbejde, men trafikken det kan drive på din hjemmeside er betydelig for din synlighed. Samtidigt gør din hjemmeside bedre optimeret til målgruppen.

Hvordan du markedsfører dig over for andre virksomheder kommer meget an på hvilken ydelse du tilbyder – og til hvem. Det er derfor vigtigt, at lægge en marketing strategi – helst i samarbejde med en marketing ekspert, så der er styr på din B2B.

Leave a Reply