fbpx
Online MarkedsføringSociale Medier

Segmenter din målgruppe

Af november 28, 2018 No Comments

Når du skal markedsføre en virksomhed og sælge produkter – er det vigtigt, at du ved hvem din målgruppe er og hvad deres behov er. Du har muligvis allerede en idé om hvem dine kunder er, hvordan – og hvorledes de køber dine produkter. Din målgruppe er de mennesker, som du ønsker at sælge til. Når du skal sælge dit produkt er det vigtigt, at du deler din målgruppe ud i segmenter – uanset hvem det er.

Hvad er segmentering?

Når du segmenterer, opdeler du personer/kunder i forskellige grupper – alt efter deres behov, adfærd, interesser mm. Segmenteringen hjælper dig med at, få et overblik over personerne. Dermed kan du rette din aktivitet eller markedsføring mod de forskellige grupper – frem for de personer som ikke er relevante for dig og virksomheden.

Ved hjælp af segmentering, kan du:

  • Målrette markedsføring
  • Belønne dine nuværende loyale kunder
  • Finde de rette kundegrupper
  • Ramme de rigtige kunder med dit budskab

Opdel din målgruppe

Du får bedre – og skarpere resultater – jo mere du definere din målgruppe.

Når du skal vælge dine segmenteringskriterier afhænger det af dit produkt, markedet og de oplysninger, som du har. Det handler om at finde de relevante modtagere, som passer til dit produkt eller budskab. Dette giver dig de rette kunder, så du ikke skal bruge unødige ressourcer på f.eks. markedsføring. Her har du mulighed for at sortere de personer fra, som sandsynligvis ikke vil mene din virksomhed eller produkt er relevant.

Hvis du er orienteret omkring hvem der har tendens til at købe dine produkter – så har du mulighed for at fokusere på disse personer – og dermed bruge din tid på dem. Dette vil sandsynligvis medføre i at du kan spare tid, på irelevante personer – for din virksomhed, og ikke mindst spare penge.  

Idet markedet ofte ændrer sig, er det derfor vigtigt at du løbende er opdateret på din målgruppe og ikke mindst sine segmenter.

Facebook målgruppe segmentering

Facebooks annonceringsværktøj er en rigtig god hjælp til at segmentere din målgruppe. Her kan Facebook nemlig hjælpe dig med at ramme dine udvalgte segmenter. Ved hjælp af Facebook annoncering kan du udvælge en række kriterier – hvor du dermed rammer relevante personer. Du kan sprede dit budskab, produkter, andet content fra virksomheden – som vil kunne ramme en målgruppe, som i sidste ende muligvis vil føre til en konvertering.

Ved hjælp af Facebook annoncering, kan du bl.a. vælge segmenteringskriterier såsom:

  • Demografi
  • Interesser
  • Adfærd

Hvis du er interesseret i at lære mere omkring annoncering på de sociale medier, så kan du læse mere her.

Leave a Reply